Gardēžiem

Izbaudi latgaliešu garšas!

Rēzekniešiem piemīt unikāla spēja smelties iedvesmu no pasaules tendencēm, piešķirt tām “odziņu”, padarīt tās latgaliskas. Ja esat Rēzeknē, dodieties garšas piedzīvojumā, kur Latgales kulinārais mantojums satiekas ar visas pasaules virtuvi.

Atklājiet vietējās garšas, apmeklējot Rēzeknes restorānus un kafejnīcas, un atrodiet īpašus ēdienus, kas atrodami tikai šeit, Latgales centrā!

8_Zids

"Soldonos buļbys" un citi brīnumi

Rēzeknē viss garšo labāk – arī deserti. “Soldonos buļbys” jeb “Saldie kartupeļi” ne tikai pārsteigs ar savu izskatu, bet arī liks atcerēties bērnības garšu. Šos un citus unikālus desertus var nobaudīt restorānā “Zīds”, kas atrodas Latgales vēstniecības GORS 2. stāvā.

Šeit var baudīt skaistu skatu uz pilsētu un nobaudīt ēdienus no sezonāli atjaunotās ēdienkartes.

iggi1

Unikālas karbonādes, ko piedzīvot!

IGGI bārs & karbonādes ir vieta, kur vietējie un tūristi var baudīt pilsētas garšīgākās grilētās karbonādes un sulīgākos burgerus ar Latvijā audzētu liellopu gaļu, ko klāt papildināt var VARA KLANU Latgalē taisīta šmakovka.

Kafejnīcas pamatprincips ir vietējo zemnieku un mazo mājražotāju produkcijas izmantošana, padarot ēdiena garšu neticami garšīgu un sātīgu.

Ēdienkartes sortiments neatstās vienaldzīgus nevienu un ļaus nogaršot pilna spektra ēdienu!

foto kafija

Tasīti latgaliskas kafijas?

Kāda ir īsta Latgalē grauzdēta kafijas garša?

To var uzzināt, apmeklējot kafijas konceptveikalu KUUP, kur jaunais ģimenes uzņēmums, iedvesmojoties no pasaules kafijas garšām, rāda, stāsta un piedāvā nobaudīt savu kafiju ar skanīgiem latgaliskiem nosaukumiem: MALNAIS ONTONS, BRAZILEJIS NAKTS, COLUMBEJIS FLIRTS, JEZUPA ETIOPEIS SAPYNS. Bezkofeīna kafijas cienītājiem iesakām HOLA! DOLORESA.

Kafijas konceptveikalā KUUP līdzās kafijai jūsu garšas kārpiņas iepriecinās uz vietas gatavotas kūkas un konditorejas izstrādājumi.

Ausmena3

Latgaliskākais kebabs pasaulē

Garšīgāko kebabu, kas jau kļuvis par pilsētas zīmolu, protams, var nobaudīt Rēzeknes “Ausmeņā”. Šeit gardo gaļas un dārzeņu maisījumu var ielikt maizē, lavašā vai pasniegt uz šķīvja. Gaļu “Ausmeņā” marinē paši, arī mērces gatavo uz vietas.

Slepenās sastāvdaļas padara tos garšīgākus par citiem kebabiem restorānos.

Ēdienu “Ausmeņā” daudz garšīgāku padara tas, ka šeit vienmēr valda vietējās viesmīlības gars – te dzirdēsiet latgaliešu valodu un saņemsiet lielas, gardas porcijas.