Ar klasi aizraujošā ekskursijā

Skolēniem viens no gaidītākajiem mācību gada notikumiem ir klases ekskursijas kopā draugiem un skolotājiem! Gaisā virmo pavasaris, tas nozīmē, ka ir laiks saplānot savu izzinošo ekskursiju Rēzeknē. Pilsēta Latgales sirdī piedāvā piedzīvot aizraujošu dienu, savienojot izklaidi ar izglītojošām aktivitātēm. Izvēlies savu variantu, kā pavadīt laiku Rēzeknē!

Ar klasi Gora aizkulisēs (5.- 12.kl.)

 Ekskursija ar klasi pa koncertzāles aizkulisēm ir vislabākā iespēja ar to iepazīties. Sacensties atjautībā klasesbiedri varēs dažādu uzdevumu veikšanā – mūzikas instrumentu atpazīšanā, mākslinieku parakstu identificēšanā, atjautības jautājumos par ēku u.tml.

 Maksa: skolēniem – 1.50 eur

Kino stunda ar Goru (1.- 12. kl.)

Kas var būt aizraujošāk par kopīgu kino apmeklējumu ar visu klasi, par dalīšanos ar iespaidiem un emocijām! Jaunākās animācijas filmas un izglītojošais kino – piesaki kino apmeklējumu visai klasei!

  • Animācijas filma “ZELTA ZIRGS”, (1.- 4.kl.)
  • Piedzīvojumu filma “ĒRIKS AKMENSSIRDS”, (1.- 4.kl.)
  • Drāma, gimenes filma “MĀSAS”, (5.-12.kl.)
  • Filma “Mātes piens”, (7.- 12.kl.) u.c. filmas skaties www.latgalesgors.lv

Muzejs gaida visu klasi!

Latgales Kultūrvēstures muzejs piedāvā atraktīvas muzejpedagoģiskās programmas dažāda vecuma skolēniem:

  • Satikšanās Rozes pilsētā 1.- 12.kl.
  • Kā top maize? 1.- 9. kl.
  • Zemes dzīļu noslēpumi 1.- 9.kl.
  • 24 stuņdis latgalīts? 10.- 12.kl. u. c. programmas skaties visit.rezekne.lv

Ekspedīcija Rēzeknes pilskalnā „Dārgumu meklējumos” (1.-4.kl.)

Tas  ir piedzīvojums, kas ļaus uzzināt stāstu par princesi Rozi un atklāt viduslaiku pils dārgumus. Aizraujošas ekspedīcijas laikā, ar noslēpumainās kartes palīdzību, būs iespēja piedalīties īstas dārgumu lādes meklējumos. Ekspedīcijas dalībniekus gaidīs pārgājiens apkārt pilskalnam, dažādu vēsturisku faktu atklāšana, kā arī jautras fiziskās aktivitātes brīvdabā ar izklaides elementiem.

Brīvvalsts dārgumu nams (7.- 12.kl.)

Īsti vēsturiski dārgumi – Latvijas valsts apbalvojumi (ordeņi, medaļas, goda zīmes), zobeni, militārie formastērpi u.c. artefakti ir apskatāmi izstāžu zālē no Latvijas un ārvalstu privātajām kolekcijām, kas raksturo periodu no 1918. līdz 1940. gadam. Katram skolēnam būs iespēja virtuāli piemērīt medaļas un padarboties digitālajos stendos.

Uz slidām visa klase! (1.- 12. kl.)

Olimpiskajā centrā Rēzekne savu meistarību uz ledus var parādīt gan lielie slidot pratēji, gan tie, kuri iepazīstas ar slidot prasmi , izmantojot mācīšanās trenažierus – Lācīšus. Piedzīvojums uz ledus garantēts!

Laiks teātrim! (1.- 12.kl.)

Uz teātra ‘’Joriks’’ skatuves katra izrāde dzīvi pārvērš par skaistu pasaku vai leģendu, un izvēloties sev interesantāko izrādi, visu klasi  aizvedīs fantāziju ceļojumā:

  • Viljamsa VELVETA TRUSIS, LV; 1 h; 1.– 4.kl.
  • K. Andersens ALVAS ZALDĀTIŅŠ, RU, 40 min, 1.– 4.kl.
  • Skujiņa TIK VIEN AUSTRA…LV, 1h, 7.- 12.kl.
  • Joņevs METODE, LV, 1h, 7- 12.kl.

Citas izrādes skaties www.teatrisjoriks.lv

Share this post: