Rēzeknes garšas

Rēzekniešiem piemīt unikāla spēja smelties iedvesmu no pasaules tendencēm, piešķirt tām “odziņu”, padarīt tās unikālas. Vietējiem patīk izmantot vietējos, sezonālos produktus, un no tiem uzburt neparastas kombinācijas. Ja esat Rēzeknē, dodieties garšas piedzīvojumā, kur vecmāmiņu recepšu mantojums satiekas ar visas pasaules virtuvi.

Atklājiet vietējās garšas, apmeklējot Rēzeknes restorānus un kafejnīcas, un atrodiet īpašus ēdienus, kas atrodami tikai šeit, Latgales sirdī!

8_Zids

"Soldonos buļbys" un citi brīnumi

Rēzeknē viss garšo labāk – arī deserti. “Soldonos buļbys” jeb “Saldie kartupeļi” ne tikai pārsteigs ar savu izskatu, bet arī liks atcerēties bērnības garšu. Šos un citus unikālus desertus var nobaudīt restorānā “Zīds”, kas atrodas Latgales vēstniecības GORS 2. stāvā.

Šeit var baudīt skaistu skatu uz pilsētu un nobaudīt ēdienus no sezonāli atjaunotās ēdienkartes.

464142608_17893101000093984_3519499999425827307_n (1)

Vecmāmiņas receptes mūsdienīgā izpildījumā

Ne velti restorāns “We know” jeb “Mes zynom” ir atrodams ne tikai pēc angliskā, bet arī pēc latgaliskā nosaukuma. Latgaliešu valodu šeit redzēsiet arī ēdienkartēs, tāpat latgalisko izjutīsiet arī uz sava šķīvja, jo uzrunā savus apmeklētājus ar izcilas vietējās un pasaules garšu interpretāciju ēdienkartē. Restorāns piedāvā tradicionālu ēdienu, iekļaujot ēdienkartē vietējos produktus – dārzeņus, graudaugus (no tiem, arī uz vietas, restorānā ceptu maizi), gaļu un citas reģionā pieejamas izejvielas.

423236293_876208327842448_2608444618332079856_n

Vīns katrai Rēzeknes garšu niansei

Restorāns un vīna studija “MÓRA” ir sagatavojuši ēdienkarti, kas pārsteigs pat izsmalcinātākos gardēžus. Studijā noteikti atradīsiet plašāko vīna izvēli pilsētā. Turklāt, starp smalkiem pasaules virtuves ēdieniem, sastapsiet arī kūpinātu Rāznas ezera zuti, Latgales siera uzkodas un pat desertu no pērļu grūbām.  

iggi1

Unikālas karbonādes, ko piedzīvot!

IGGI bārs & karbonādes ir vieta, kur vietējie un tūristi var baudīt pilsētas garšīgākās grilētās karbonādes un sulīgākos burgerus ar Latvijā audzētu liellopu gaļu, ko klāt papildināt var VARA KLANU Latgalē taisīta šmakovka.

Kafejnīcas pamatprincips ir vietējo zemnieku un mazo mājražotāju produkcijas izmantošana, padarot ēdiena garšu neticami garšīgu un sātīgu.

Ēdienkartes sortiments neatstās vienaldzīgus nevienu un ļaus nogaršot pilna spektra ēdienu!

osteria_3.e8503f9ebc541c9d779b

Gabaliņš Itālijas Latgales sirdī

Pilsētas vidū, aiz necila koka žoga, starp vecām ābelēm atrodas Osteria Pasta & Vīns, kas ir kā neliela daļina Itālijas nejauši nokritusi starp Rēzeknes ielām. Osteria pēc savas būtības ir mājīga itāļu ēdināšanas vieta, kas piedāvā vienkāršu, garšīgu ēdienu un vīnu. Šajā vietējā itāļu ābeļdārzā gada siltākajos mēnešos ir iespēja baudīt Itālijas virtuves klasiku – picas un pastas, kā arī atspirdzinošus vīnus un kokteiļus, ziemas periodā – interesantus mājražotāju tirdziņus.

90438999_3293951820619720_4016403396582965248_n

Tasīti latgaliskas kafijas?

Kāda ir īsta Latgalē grauzdēta kafijas garša?

To var uzzināt, apmeklējot kafijas konceptveikalu KUUP, kur jaunais ģimenes uzņēmums, iedvesmojoties no pasaules kafijas garšām, rāda, stāsta un piedāvā nobaudīt savu kafiju ar skanīgiem latgaliskiem nosaukumiem: MALNAIS ONTONS, BRAZILEJIS NAKTS, COLUMBEJIS FLIRTS, JEZUPA ETIOPEIS SAPYNS. Bezkofeīna kafijas cienītājiem iesakām HOLA! DOLORESA.

Kafijas konceptveikalā KUUP līdzās kafijai jūsu garšas kārpiņas iepriecinās uz vietas gatavotas kūkas un konditorejas izstrādājumi.

Ausmena3

Latgaliskākais kebabs pasaulē

Garšīgāko kebabu, kas jau kļuvis par pilsētas zīmolu, protams, var nobaudīt Rēzeknes “Ausmeņā”. Šeit gardo gaļas un dārzeņu maisījumu var ielikt maizē, lavašā vai pasniegt uz šķīvja. Gaļu “Ausmeņā” marinē paši, arī mērces gatavo uz vietas.

Slepenās sastāvdaļas padara tos garšīgākus par citiem kebabiem restorānos.

Ēdienu “Ausmeņā” daudz garšīgāku padara tas, ka šeit vienmēr valda vietējās viesmīlības gars – te dzirdēsiet latgaliešu valodu un saņemsiet lielas, gardas porcijas.