Gardēžiem​

Izgaršo pasauli Latgalē

Rēzekniešiem piemīt unikāla īpašība iedvesmoties no globālām tendencēm, piedot tām “odziņu”, padarot tās latgaliskas. Tāpēc, ja būsiet Rēzeknē, dodieties garšu piedzīvojumā, kurā Latgales kulinārais mantojums savienojas ar pasaules virtuvi. 

Atklājiet vietējās garšas, apmeklējot pilsētas restorānus un kafejnīcas, un atrodiet īpašus ēdienus, kas atrodami tikai Rēzeknē.

8_Zids

"Soldonos buļbys" un citi brīnumi

Rēzeknē viss ir garšīgāks – tai skaitā arī deserti. “Soldonos buļbys” jeb “Saldie kartupeļi ne vien pārsteigs ar garšu, bet ar savu izskatu noteikti atgādinās burvīgās kartupeļu talkas laukos. Šo un citus unikālus desertus (kā, piemēram, “Tikai nesaki mammai”) ir iespējams pagaršot kafejnīcā “Zīds”, kas atrodas Latgales vēstniecības GORS telpās

Te būs iespējams ne vien priecāties par izcilu skatu uz pilsētu, bet arī baudīt ēdienus no aktuāli sezonālas ēdienkartes. 

iggi1

Tādas karbonādes jūs vēl nebūsiet redzējuši!

IGGI Bar & karbonādes ir precīzs nosaukums kafejnīcai, kur vietējie un tūristi bauda pilsētas gardākās grilētās karbonādes un sulīgākos burgerus ar Latvijā audzētu liellopa gaļu un kuru papildina VARA KLĀNU piecu veidu šmakovska.

Ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti vietējo lauksaimnieku, mājražotāju produkti, ko varam nosaukt par restorāna “odziņu”.

Ēdienkartes sortiments nevienu neatstās vienaldzīgu, bet ļaus izgaršot pilna spektra virtuvi.

foto kafija

Tasīti latgaliskas kafijas?

Kā garšo autentiska Latgalē grauzdēta kafija? To var uzzināt apmeklējot Latgales vienīgo kafijas grauzdētavu KUUP, kur iedvesmojoties no pasaules kafijas garšām, jauns ģimenes uzņēmums rāda, stāsta un piedāvā izgaršot savu, latgaliskos nosaukumos balstītu kafiju. Ugunīgā- BRAZILEJIS NAKTS, KOLUMBEJIS FLIRTS, JEZUPA ETIOPEJIS SAPYNS un MALNAIS ONTONS kafija ļaus izbaudīt niansētu garšas buketi katram kafijas mīļotājam. Bez kofeīna kafijas piekritējiem īpaši ir radīta HOLA! DOLORESA.

Grauzdētavas kafejnīcā paralēli kafijai, garšas kārpiņas priecēs turpat gatavotās kūkas un maizītes.

Ausmena3

Latgaliskākais kebabs pasaulē

Gardākais un jau par pilsētas zīmolu kļuvušais kebabs, protams, ir pagaršojams Rēzeknes “Ausmeņā”. Te gardo gaļas un dārzeņu miksu var likt maizes doniņā, lavašā vai pasniegt uz šķīvja. Gaļu “Ausmeņā” marinē paši, tāpat arī mērcītes tiek gatavotas uz vietas. Slepenās sastāvdaļas tās padara garšīgākas nekā citās kebabu ēstuvēs. 

Kebabu garšīgāku padara tas, ka šeit vienmēr valda vietējās viesmīlības gars – te dzirdēsiet latgaliešu valodu un saņemsiet lielas gardas porcijas.